Cum arată Dani Alves după mai bine de un an de închisoare. A început procesul în care riscă ani grei în spatele gratiilor

de: Beatrice Dumitru
05 02. 2024

Dani Alves, fostul jucător al naţionalei Braziliei, trăiește coșmarul vieții sale. A început procesul în care este acuzat de viol și în care riscă 12 ani de închisoare. Fostul fotbalist al Barcelonei a fost prezent la trubunal. Iată cum arată la mai bine de un an de când a fost arestat.

Cum a apărut Dani Alves la proces

Dani Alves (40 ani) se află în arest preventiv încă din luna ianuarie pentru agresiunea pe care a comis-o într-un club de noapte din Barcelona, pe 30 decembrie 2022. Ancheta s-a încheiat în iulie, iar investigatorii au ajuns la concluzia că există indicii că fostul jucător al Barcelonei ”a agresat sexual o tânără de 23 de ani”.

Fostul fotbalist de la Barcelona, Juventus sau PSG a ajuns luni dimineață în fața instanței în procesul în care este acuzat de viol și care va dura trei zile. Parchetul cere pentru Dani Alves nouă ani de închisoare, 150.000 de euro despăgubiri către victimă, dar și 10 ani de supraveghere după ce va ieși din penitenciar. În timp ce partea acuzată cere pedeapsa maximă: 12 ani de închisoare.

Dani Alves, la proces. Sursa foto: Profimedia

Dani Alves a surprins prin faptul că nu este foarte schimbat după 13 luni petrecute în închisoare. El a fost adus la Tribunalul Provincial Audiencia din Barcelona într-o dubă a poliției de la închisoarea Brians 2.

Cei trei judecători care vor analiza cazul au la dispoziție aproximativ două săptămâni după încheierea procesului pentru a anunța verdictul.

Și-a schimbat declarația de mai multe ori

Dani Alves a fost interogat pentru prima dată de poliţie în ianuarie 2023. El este așteptat să depună din nou mărturie, de data aceasta în fața instanței de judecată, deși acesta ar putea decide să aștepte până la finalul procesului, care se va termina miercuri.

De-a lungul anchetei, Dani Alves și-a schimbat de ma multe ori declarația. Inițial, a susținut că nu o cunoștea pe tânără, ca mai apoi să spună că a întâlnit-o în baia clubului, dar că nu s-a întâmplat nimic între ei.

Citește și: Mărturie dură a victimei lui Dani Alves. Ce a spus cea care l-a acuzat de agresiune sexuală: ”A început să mă pălmuiască”

După ce probele biologice au apărut, fotbalistul a recunoscut că a făcut sex oral consimţit, apoi, în luna aprilie a anului trecut, și-a schimbat din nou declarațiile. Atunci a susținut că a întreținut relații intime cu victima cu acordul ei, dar că a mințit pentru că nu voia să afle soția sa, potrivit ESPN.

Avocatul lui Dani Alves a declarat că fostul jucător al Barcelonei se afla sub influența alcoolului în seara incidentului și nu știa ce face.

Părăsit de soție

La scurt timp după ce a fost reținut, Dani Alves a primit o lovitură grea și din partea soției sale, Joana Sanz. În luna mai a anului trecut a părăsit casa în care a locuit împreună cu brazilianul și a început procesul de divorț. În decembrie, aceasta a vorbit despre durearea pe care i-a pricinuit-o fostul fotbalist.

„La toate astea adăugăm că soțul meu m-a dezamăgit în cel mai greu moment al vieții mele, am mai spus-o. Am avut o tentativă de sinucidere, pentru că nu puteam să mai suport”, a scris Joana Sanz pe contul său de Instagram, în decembrie 2023.

Dani Alves se află la al doilea mariaj. Brazilianul a mai fost căsătorit cu Dinora Santana, între 2008 și 2011, și au împreună doi copii.

Unul dintre cei mai titraţi fotbalişti din toate timpurile, Dani Alves a avut cea mai bună perioadă din cariera sa la Barcelona, între 2008 şi 2016, când a câştigat 23 de trofee.